(Didi)konijn

"Alles over konijnen en Didi!"

Hollander konijnen

Bijna iedereen kent de karakteristieke uiterlijk van het Hollander konijn wel. Het zwart-witte konijn waarvan de achterkand zwart is, een witte band over de rug loopt en de kop zwart is. (zo' 1 heben wij).
Wat veel mensen niet weten is dat de Hollander meerdere erkende kleuren kan hebben. Vandaar dat ik de meest bekendste kleurslagen op een rijtje zet.
Let op!
De kleuren op de plaatjes kunnen wat afwijken van de echte kleur.


zwart

De bekenste van allemaal; de Zwarte Hollander.bruin

De Chocolade bruine Hollander is na de zwarte Hollander ook een populaire kleur in de fokkerij. 

 

 

chinchilla

Chinchilla kleur lijkt ook wat op het konijngrijze kleurslag. Bij de chinchilla is de vacht vanaf de punt egaal lichtgrijs gekleurd, aan de uiteinden is de vacht donkerder van kleur.

 

Hollander Blauw

De blauwe Hollander is ook erg populair bij de Hollander fokkers. Het is een veel voorkomende kleurslag.(Deze heeft onze vriendin Karlijn).Hollander oranje

De oranje Hollander is een zeldzame kleurslag. Het heeft een populaire tijd gekend bij de fokkers maar was op een gegeven moment haast nergens meer te zien. Nu begint de kleurslag weer steeds meer op te komen. Kismo is ook een Oranje Hollander en de kleur is dus wat lichter dan op dit plaatje.
Hollander Gouwenaargrijs

Mijn persoonlijke favoriet naast de Oranje kleurslag is de Gouwenaargrijze Hollander. Deze kleurslag is nog zeldzamer dan de oranje. En ik hoop dat de Gouwenaargrijze Hollanders net zulke populaire tijden kennen als de Oranje Hollander.Hollander japanner

Een wat bekendere kleurslag is de Japanner. De japanner is ook een ras, maar ook bij de Hollanders kennen ze deze kleurslag. De kleur mag variëren van geel/oranje tot zwart/bruin. De vlakken van de aftekening moet goed verdeeld zijn.
Hollander madagascar


Madagascar is een kleur dat bij verschillende rassen voorkomt, denk maar aan de hangoren. Maar ook de Hollander met madagascar kleur zijn erkend. De onderkant van de madagascar is donkergrijs tot zwart en de rest van het lichaam is bruin. Rond de ogen, de punten van de oren en de randen van de wangen zijn ook donkergrijs tot zwart.

 

konijngrijs

Het konijngrijze Hollander. Konijngrijs is de meest bekende kleur bij konijnen. Het is de kleur van de wilde konijnen. Maar ook deze kleur komt voor bij de Hollanders.